به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، به همت واحد خدمات فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت در سالگرد شهادت شیخ فضل الله نوری مقبره وی در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها غبارروبی شد.

مراسم غبارروبی مقبره شیخ فضل الله نوری با حضور مدیر و جمعی از خادمان حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها و مهمانانی از همایش ملی شیخ شیهد که به همت پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم در حال برگزاری است انجام شد.

فضل‌الله کجوری، مشهور به شیخ فضل‌الله نوری، از مجتهدان طراز اول در تهران و از پیشروان جنبش مشروطه ایران بود که با پشتیبانی آخوند خراسانی، اصل دوم ممتم قانون اساسی مشروطه مبنی بر تشکیل هیئت‌نظارت را به تصویب مجلس شورای ملی رساند ولی به دلیل اختلاف با دیگر نمایندگان درباره برخی از اصول متمم قانون اساسی مشروطه، از مجلس کناره‌گیری کرد و با راه‌اندازی جریانی که مشروعه‌خواهان نام گرفت، اعتراضات شدیدی بر مشروطه‌خواهان و مشروطیت وارد کرد.

شیخ فضل‌الله با همراهی کردن مخالفان مشروطه در ماجرای به توپ‌بستن مجلس، جمع‌آوری امضا از علما برای عدم بازگشایی مجلس بعد از به‌توپ‌بسته‌شدن آن توسط محمدعلی شاه و نوشتن رساله‌هایی از جمله رساله حرمت مشروطه، مخالفت مشروطه‌خواهان را به خود جلب کرد و پس از دوره استبداد صغیر و فتح تهران به‌دست مشروطه‌خواهان در دادگاهی محاکمه و سرانجام اعدام شد.

خانوادهٔ شهید شیخ فضل الله، جنازهٔ شیخ را پس از اعدام و جسارت هایی که توسط حاضران به ایشان شده بود مخفیانه به منزل بردند و در اتاقی در حالی که غسل و کفن شده بود گذاشتند و آن را تیغه کردند و برای اینکه کسی بویی نبرد مراسمی ظاهری گرفتند و جنازه‌ای غیر واقعی را در قبرستان دفن کردند و صورت قبری برای آن ساختند. پس از هیجده ماه که مردم کم کم با خبر شده بودند، می‌آمدند و پشت دیوار فاتحه می‌خواندندو می‌رفتند. احتمال خطر از هر سو می‌رفت، دختر شیخ فضل الله نقل می‌کند: دیشب مرحوم آقا را خواب دیدم که خیلی خوش و خندان بود ولی من در‌‌ همان عالم خواب گریه می‌کردم، آقا به من گفت: «گریه نکن،‌‌ همان بلاهایی را که سر سید الشهدا آوردند، سر من هم آوردند. این‌ها می‌خواهند نعش مرا دربیاورند تا درنیاورده‌اند زود آن را به قم بفرست.»

 جنازهٔ مطهر شیخ را بعد از ۱۸ ماه بدون آنکه کمترین آسیبی دیده باشد از آن اتاق در آورده و مخفیانه به قم انتقال دادند. سپس در مقبره‌ای که قبلاً در صحن امام رضا علیه السلام(اتابکی) تدارک دیده بود، دفن کردند.