حضرت زهرا سلام الله علیها آن بانوی با کرامتی است که حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در مورد ایشان فرموده اند: و برای من در دختر رسول خدا اسوه ای حسنه است…

و چقدر جالب توجه است این که الگوی زندگانی برای حضرت بقیه الله، آن رهبری که خداوند متعال او را برای نجات عالم برگزیده است و تمام تاریخ این عالم منتظر دنیای بعد از ظهور او بوده و هستند! حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها باشد.

اگر میخواهیم سرباز خوبی برای حضرت صاحب باشیم لازم است سعی کنیم هر طور که میتوانیم خود را به ایشان نزدیک کنیم. که البته از جمله راههای نزدیک شدن به ایشان آن است که سعی کنیم شبیه آن والا مقام شویم. و از جمله راههایی که میتوانیم به وسیله آن خود را شبیه به آن حضرت کنیم آن است که ببینیم حضرت، خودشان سعی داردند شبیه چه کسی باشند؟

آری دختر رسول خدا، آن بانوی هجده ساله، شخصیتی است که اگر به عزت و درایت امام حسن علیه السلام بنگریم خواهیم فهمید که الگو از مادر خویش گرفته و اگر به قیام و شهادت حضرت اباعبدالله نگاه کنیم بازهم از مادر الگو گرفته است. یا امام سجاد علیه السلام در عبادت و یا امام باقر در علم و امامان دیگر به همین صورت… همه اهلبیت شیفته مادر بوده اند و بی شک حضرت زهرا مادریشان برای اهلبیت فقط از لحاظ جسمی نبوده است! اگر آن بانو ام الائمه هستند در تمام ابعاد مادری، برای تمام اهلبیت مادر اند.

پس چه خوب که سیری کنیم در سیره آن بانوی با کرامت و در ابعاد مختلف شخصیتی آن حضرت تأملی کنیم و تلاش کنیم تا الگو بگیریم از آن زندگی که سر تا سرش برکت بود و برکت!

آری واقعا برکت تعریفی جز حضرت زهرا سلام الله علیها ندارد! به هرگوشه از زندگی این بانو که بنگریم چشممان خیره میشود از آن همه لطف و عنایت خداوند. اصلا به القاب حضرت که نگاه کنیم لقب مبارکه و لقب کوثر تصریح دارد که چه خیر کثیری در آن مدت کم از آن بانو به تمام عالم هستی بخشیده شد. هجده سال عمر و محوریت برای پنج تن آل عبا… هجده سال عمر و مقام ام الائمه بودن برای امامانی که در وصفشان میخوانیم: ٍ خَلَقَكُمُ اللَّهُ أَنْوَاراً فَجَعَلَكُمْ بِعَرْشِهِ‏ مُحْدِقِين…

هجده سال عمر و جایگاه بضعه الرسول داشتن و ام ابیها شدن، برای پدری که اشرف مخلوقات عالم است… پدری که در تمام هستی بهتر از آن مخلوق نه خلق شده و نه خلق خواهد شد…

به تسبیحات حضرت زهرا که بنگریم باز معنای برکت را خواهیم فهمید!

وقتی حضرت زهرا از زیادی کار خانه به سختی افتاده بود و از رسول الله خواست خادمی داشته باشد، پیامبر اکرم این تسبیح را به ایشان یاد دادند و فرمودند: این از هر خادمی بالاتر است.

این اذکار به ظاهر ساده در زندگی مادی دنیا این طور تاثیر گذار است و در میزان عمل و ثواب هم روایت امام باقر کفایت میکند که حضرت فرمودند: این تسبیح به زبان یک صد مرتبه است ولى در میزان عمل یک هزار تسبیح به شمار می‌رود… شیخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص ۳۱۵

به ماجرای شام عروسی حضرت زهرا که بنگریم دوباره معنای برکت را خواهیم فهمید!

آنگاه که پیامبر به امیر المومنین فرمود: برو و برای ولیمه عروسی هر که را میخواهی دعوت کن. حضرت علی علیه السلام نیز به مسجد آمد و خواست تنها بعضی افراد را دعوت کند لکن خجالت کشید! پس صدا زد دعوت به ولیمه دختر رسول خدا را اجابت کنید… این جا بود که مسلمین دسته دسته به منزل حضرت آمدند.

رسول خدا رو به امیر المومنین که نگران کم آمدن شام عروسی بود فرمودند: من از خداوند در خواست برکت کراده ام… نگران نباش!

میگویند در آن شب بالغ بر چهار هزار نفر از شام عروسی حضرت زهرا خوردند و غذا کم نیامد! (بحارالانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۶۸)

یا روایات زیادی که سوره قدر را در وصف حضرت زهرا سلام الله تفسیر نموده و فرموده اند: لیله القدر یعنی مادرمان حضرت زهرا سلام الله علیها. آنگاه اگر به ادامه آیه توجه کنیم بازهم معنای برکت را خواهیم فهمید! آری لیله القدر خیر من الف شهر…. لیله القدر شب نزول قرآن و از هزار ماه برتر است…

آری این بانوی پر برکت در آن مدت کوتاه حضور در این کره خاکی چنان برکتی بر این عالم سرازیر کرد که از ازل تا ابد همه مدیون اویند. و بر همه ماست تا با ابعاد مختلف شخصیت ایشان آشنا شده و جزء به جزء زندگانی آن حضرت را سرلوحه کار خویش قرار بدهیم.

منصور مقدمی