رییس دبیرخانه مرکزی اجلاسیه نمایندگان اعتبات مقدس جهان گفت: جریان اسلامی خواهی که در جهان به راه افتاده است و توصیه ای که حضرت آیت الله خامنه ای در قرائت قرآن و مراجعه جوانان اروپا و آمریکا به قرآن داشتند نشان دهنده این است که این مکتب و این تعالیم چنان قوی هستند که می توانند تمدن ساز باشند. آستان های مقدس در ایران و خارج از ایران اهمیت این موضوع را به خوبی درک کرده اند.
به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام، حجت الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی معاون تبلیغات و ارتباط اسلامی استان قدس رضوی در کنفرانس خبری سومین اجلاسیه نمایندگان اعتاب مقدس جهان اسلام در قم گفت: مساله بدیهی و واضح این است که آستان های مقدس با محوریت زیارت، ظرفیت های بی بدیل و بی نظیری از لحاظ فکری، معنوی و مدیریتی در جهان اسلام هستند. زیارت، قدرت نرم فکری جهان اسلام است که بسیاری از مناسبات فرهنگی و اجتماعی و سیاسی ملت ها را رقم می زند.
وی افزود: نمونه بارز نقش آفرینی جایگاهی بی بدیل برای زیارت، گردهمایی شکوهمند اربعین حسینی در کربلای معلی است که میلیون ها انسان آزاده و عاشق اهل بیت در یک زمان با یک پیام مشخص که دلدادگی به ساحت اقدس اهل بیت(ع)، صلح و دوستی و محبت و آرامش برای همه انسان ها و همچنین عدم سکوت در برابر ظلم به راهپیمایی می پردازند.
معاون تبلیغات و ارتباط اسلامی استان قدس رضوی از آستان های مقدس به عنوان پناهگاه معنوی میلیون ها انسان خداجو یاد کرد و اظهار داشت: هر کدام از این آستان ها ظرفیتی دارند که در صورت همسویی می توانند برای تحقق اهداف مشترکشان گام های موثری بردارند. در ایران اسلامی به برکت استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، این آستان های به تبیین معارف اسلامی ناب و آموزه های اهل بیت و قرآن می پردازند.
وی بر لزوم انتقال تجربه های عتبات مقدس ایران به عتبات خارجی تأکید کرد و ادامه داد: این ایده نزد متولیان اعتبات مقدس بود و دغدغه داشتند که چگونه می توان این ظرفیت ها را به هم پیوند داد و همسویی میان این ظرفیت ها ایجاد کرد تا اینکه با ابتکار آستان مقدس رضوی در سالروز میلاد امام رضا(ع) اولین اجتماع مبارک متولیان اعتاب و آستان ها و مزارهای شریف از ایران اسلامی و عراق و سوریه برگزار شد و تفاهمنامه ای با عنوان جامعه همکاری مشترک میان اعتاب مقدس به امضا رسید.
رییس دبیرخانه مرکزی اجلاسیه نمایندگان اعتبات مقدس جهان، نتیجه این تفاهمنامه را تاثیرگذاری بیشتر در ماموریت های استان ها در تبیین آموزه های اسلامی و قرآنی و اهل بیت، انتقال تجربیات میان آستان ها و گسترش ارتباط و تعاملات سازنده و موثر در حوزه های آموزشی، پژوهشی، فکری و خدمات به زائران در آستان های مقدس عنوان کرد.
حجت‌الاسلام حسینی خاطرنشان ساخت: پس از اجلاسیه اول مقرر شد که نمایندگان آستان های مقدس گردهم آیند تا زمان و مکان و دستور اجلاسیه دوم را تعیین کنند که نشست اول در مشهد و نشست دوم در کربلا برگزار شد و سومین نشست نیز در قم مقدس برگزار خواهد شد. در این نشست، آیین نامه های مرتبط با برگزاری اجلاس و همچنین کمیته های اصلی و کارشناسی اجلاس را به تصویب نهایی خواهیم رساند.
وی از برگزاری اجلاسیه دوم عتبات در روز ۲۷ رجب به میزبانی حرم مطهر امام حسین(ع) خبر داد و گفت: در صورت آماده شدن متن و سند منشور حقوق زائر، دستور اجلاس دوم در کربلای معلا منشور حقوق زائر خواهد بود.
معاون تبلیغات و ارتباط اسلامی استان قدس رضوی با اشاره به گرایش جهانیان به مکتب اهل بیت(ع) تصریح کرد: این جریان اسلامی خواهی که در جهان به راه افتاده است و توصیه ای که حضرت آیت الله خامنه ای در قرائت قرآن و مراجعه جوانان اروپا و آمریکا به قرآن داشتند نشان دهنده این است که این مکتب و این تعالیم چنان قوی هستند که می توانند تمدن ساز باشند. آستان های مقدس در ایران و خارج از ایران اهمیت این موضوع را به خوبی درک کرده اند.
وی ادامه داد: در سایه برپایی اجلاسیه اعتاب مقدس در آینده شاهد دیپلماسی زیارت در دنیا باشیم و امروزه مشاهده می کنیم که میلیون ها انسان به قصد زیارت عتبات شریفه سفر می کنند و فرهنگ های جدید منطبق بر اصول و ارزش های اسلامی به یکدیگر منتقل می شود.
حجت‌الاسلام حسینی تأکید کرد که گردهمایی اربعین حسینی به هیچ وجه یک مساله ساده نیست و ۲۰ میلیون عاشق اهل بیت در آن ایام حرکت جدیدی را به دنیا نشان می دهند و مولفه های سبک جدید زندگی دینی را به نمایش می گذارند.
وی با تأکید بر لازم الاجرا بودن نتایج جلسات اجلاسیه عتبات مقدس، خاطر نشان ساخت که همکاری های خوبی در زمینه آموزش و پژوهشی و خدمات و توسعه خدمت به وجود آمده است. در آینده میان آستان های مقدس ایران همکاری مشترک را به منصه ظهور خواهیم رساند زیرا ماموریت های بقاع های ایران همسوتر است و احتمالا مجمع ملی آستان ها و بقاع های اسلامی را تشکیل می دهیم.