به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله علیها، داستان معراج و ماجرای عروج رسول اعظم(ص) از مسجد الاقصی به آسمان‌ها در احادیث شیعه و اهل سنت، به صورت متواتر آمده است؛ البته درباره جزئیات آن مانند زمان، مکان، تعداد، چگونگی و جسمانی یا روحانی‌بودن آن، اختلاف نظر وجود دارد در قرآن کریم نیز در دو سوره اِسراء و نجم به داستان معراج پرداخته شده است.

یکی از زمان های محتمل برای معراج پیامبر اسلام شب هفدهم ماه مبارک رمضان است و طبق گزارش منابع اسلامی، حضرت محمد (صلوات الله علیه و آله) در شبی، از مکه به مسجدالاَقصی انتقال یافت و از آنجا به آسمان عروج کرد.

 آن پیامبر الهی در شب معراج، با برخی از ملائکه دیدار و گفت‌وگو نمود و اهل بهشت و اهل جهنم را مشاهده کرد؛ بر طبق احادیث، پیامبر(ص) در شب معراج، با برخی از پیامبران نیز دیدار کرد و گفت‌وگویی هم میان ایشان و خدا صورت گرفت که به حدیث معراج شهرت یافته است.

به همین مناسبت یک تابلوی هنری، نگارگری و شمایل نگاری که حاوی مضمون معراج است در موزه فاطمی به نمایش گذاشته شده که در ادامه به معرفی این اثر هنری می پردازیم.

تابلو نگارگری صحنه معراج رسول اعظم (ص) با قدمتی مربوط به دوره قاجاريه، نسخه اي از يك كتاب خطي است که به شیوه اصفهان و اقتباس شده از اثر معروف سلطان محمد نگارگر عصر صفوی در ابعاد ۲۰ × ۳۰ سانتيمتر بر روی بوم كاغذی با ابعاد ۲۴×۳۴ سانتيمتر کشیده شده است.

در این اثر هنری حضرت رسول اعظم (ص) سوار بر بُراق بوده و فرشتگان در اطرافشان در پروازند، آسمان لاجورد، ابرهای سفيد و رنگ طلائي در آسمان غالب است.

در این اثر، پیامبر اعظم (ص) که صورتشان با نقاب سپیدی پوشیده شده است، سوار بر بُراق و در میان پانزده فرشته نمایانده شده اند و حضرت جبرئیل در حال راهنمایی پیامبر(ص) پیشاپیش بُراق، در حال پرواز است.

حاشيه اثر داراي جدول زرين و دارای قاب چوبی در ابعاد ۳۵×۴۵ سانتی متر با نقوش برجسته اسليمي و دو كتيبه در صدر و‌ ذیل آن، به خط نسخ با مضمون شعر» انا علي و ابن  عبد المطلب   مهذب ذو سطوه و ذو غضب » منسوب به شخص حضرت امام علی علیه السلام است.

این اثر ارزشمند در چیدمان جدید موزه فاطمی در تالار عترت؛ گنجینه اسلام و شیعیان به نمایش در آمده و در معرض بازدید عموم است.