به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد عصر امروز در مراسم دعای عرفه حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه روز عرفه روز بزرگی است، اظهار کرد: امروز روزی است که امام حسین علیه السلام در کنار جبل الرحمه ایستاد و دعای عرفه که دعایی بی نظیر است را بیان فرمود و اگر امام معصوم نبود کسی نمی توانست این دعای عجیب را انشاء کند.

وی با بیان اینکه ائمه علیهم السلام در حقیقت برای ما گنج هستند، گفت: دعاهایی که ائمه علیهم السلام برای ما به ارث گذاشته اند مانند دعای کمیل، دعاهای صحیفه سجادیه و دعاهای دیگر گنج است و باید قدردان آن باشیم.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه باید ببینیم که دعا در کجای زندگی ما است، گفت: استفاده ما از دعا یک استفاده ابزاری است و قرآن می فرماید انسان وقتی گرفتار می شود مانند بیماری که به سراغ دارو می رود دست به دعا بر می دارد ولی وقتی مشکلش حل شد دعا فراموشش می شود.

وی با بیان اینکه دعا مانند غذا و اکسیژن از اولویت های اول زندگی انسان است، گفت: تمام نعمت هایی که انسان دارد ممکن است یک لحظه بعد از او گرفته شود و کسی که سالم است هم شدیدا نیاز به دعا دارد زیرا معلوم نیست که چند لحظه بعد هم آن نعمت را داشته باشد.

نظری منفرد با بیان اینکه در سختی و آسایش انسان نیازمند به دعا است، افزود: دعا روی سه اصل اساسی بنا شده که عبارت از داعی، مدعو و دعا است؛ داعی ما هستیم که در هر شرایطی نیاز به دعا داریم، مدعو کسی است که هر چه عطا کند از او کاسته نمی شود و دعا هم آن خواسته ای است که از خدا داریم و به آن نیاز داریم.

وی با بیان اینکه دعا اسلحه انبیاء است، گفت: خداوند در قرآن مجید در موارد مختلف بیان کرده است که انبیاء گاهی اوقات می دیدند که همه درها به رویشان بسته است دعا می کردند خدا هم دعایشان را اجابت می کرد.

استاد حوزه علمیه با بیان این که خداوند همه بنده های خود را دوست دارد و برایش تفاوتی ندارد که چه کسی دعا می کند، افزود: خداوند حتی وقتی موسی و هارون را برای ارشاد فرعون می فرستد می گوید با فرعونی که داعیه الوهیت دارد با زبان نرم سخن بگویید شاید او هم برگردد و از سرانجام کار خود بترسد.

وی با تأکید بر اینکه عرفه از فرصت های استثنایی است که نباید آن را از دست داد، گفت: زرق و برق های دنیا نباید ما را از واقعیت ها غافل کند زیرا این جهان نظمی دارد و ناظم این جهان خدای متعال است و کارها به دست او است و انسان نمی تواند با خدا ارتباط نداشته باشد.

نظری منفرد با بیان اینکه اگر انسان می خواهد دنیای خوبی داشته باشد باید ارتباطش با خدا خوب باشد، افزود: خداوند در سوره بقره می فرماید که انسان ها دو دسته هستند یک دسته دنیا را می خواهند و یک دسته بیشتر از دنیا یعنی آخرت را می خواهند و کسانی که آخرت را می خواهند هم نصیبی از دنیا به آنها داده می شود.

وی ادامه داد: چیزی که برای انسان ماندگار است رابطه با خدا است و نماد این رابطه نماز، دعا و عبادات است و به غیر این رابطه انسان به آرامش نمی رسد حتی اگر دنیا به انسان اقبال کند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خدا به عبادات ما نیاز ندارد، گفت: این ما هستیم که به عبادت و دعا نیاز داریم و خدا راه را باز کرده است تا ما به آرامش و سکون برسیم.