به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت‌ معصومه سلام‌الله‌علیها، حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی طی سخنانی در شب عیدغدیر در شبستان امام خمینی(ره) حرم بانوی کرامت اظهار داشت: در فروع دین حق تقلید به ما داده شده است که یا فرد مجتهد می شود یا باید مقلد شود که در هر صورت مجوز تقلید وجود دارد اما در اصول دین هر کسی به اندازه ظرف وجودی خودش باید بر اصول دین خود دلیل اقامه نماید.

استاد حوزه‌علمیه خاطر نشان کرد: دین اسلام بر پنج موضوع مهم و اساسی بنا شده است که یکی از آن ها ولایت است و هر حکمی یک تخصیص و تبصره و … دارد و مثلا اگر انسان نتواند روزه بگیرد یا نتواند نماز بخواند تکلیف ساقط می شود اما تنها موضوعی که در دین اسلام بدون هیچ قید و تبصره ای وجود دارد ولایت اهل بیت(ع) است.

مومنی تاکید کرد: بدون ولایت اسلام افراد زیر سوال خواهند رفت و کسی مسلمان واقعی است که ولایت را پذیرفته باشد.

سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: آیا می توان گفت نبی خدا رحلت نمودند اما کسی را به عنوان جانشین معرفی نکردند؟ برای اثبات حقانیت ولایت و جانشینی حضرت علی علیه السلام آنقدرمطالب قرآنی، روایی و عقلی زیاد است که نیازی نیست به مطالبی متوسل شویم که ضعیف باشد.

مومنی افزود: رسول گرامی اسلام رئیس‌العقلای عالم هستی است و عقل اول، وجود نبی گرامی اسلام است و حتی دشمنان نیز به این فضیلت اعتراف دارند و تمام سیره و رفتار حضرت منطبق با عقل حقیقی است و اینکه نبی خدا رحلت نماید و جانشینی معرفی نکند آیا مورد پذیرش عقلای عالم هست؟ در حالیکه این کار خلاف عقل، منطق و عرف است و هیچگاه فعل خلاف عقل از نبی خدا صادر نشده است.

وی افزود: تمام حاکمان ظالم و غاصبان برای خود جانشین تعیین کرده اند اما وقتی نوبت به نبی خدا می رسد می گویند پیامبر جانشین تعیین نکرده است!!! که جای تعجب دارد.

مومنی در ادامه گفت: وقتی نبی خدا بعضی روزها نمی توانست جهت اقامه نماز جماعت در مسجد حاضر شود جانشین معرفی می نمود و در جنگ ها همواره جانشین و فرمانده معرفی می نمود اما موقع رحلت اگر جانشین معرفی نکند نه با سیره عملی و نه با عقل منطبق است.

کارشناس مذهبی آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها تاکید کرد: جانشین نبی خدا کسی جز حضرت علی علیه السلام نمی تواند باشد و برای این مسئله دلیل نقلی و عقلی داریم و در دفاع از حضرت و ولایت معتقدیم جز حضرت کسی لایق این جایگاه و مقام نیست.

وی خاطر نشان کرد: طبق مصادر معتبر عامه و غیر شیعه ، آیات غدیر اشاره به ولایت علی بن ابیطالب علیه السلام دارد که توسط خداوند به نبی خدا ابلاغ شده است.

سخنران حرم بانوی کرامت اظهار کرد: طبق اعتراف «ابن ابی الحدید معتزلی»بیش از ۴۰ آیه در مناقب و فضایل حضرت علی علیه السلام وجود دارد که تمام آن ها نشانه ارجحیت، افضلیت و تقدم حضرت به عنوان جانشینی نبی خداست.

مومنی یادآور شد: خطبه غدیر در مصادر معتبر شیعه و اهل‌سنت آمده است و احدی نمی تواند منکر این خطبه شود  و طبق فرموده نبی خدا هر کسی ولایت علی علیه السلام را نپذیرد مورد لعن و نفرین خداوند قرار خواهد گرفت.

استاد حوزه علمیه گفت: درمیان کسانی که به عنوان جانشین مطرح هستند آیا کسی بهتر از حضرت علی علیه السلام لایق این جایگاه است؟ چه کسی بیشترین فضایل را دارد؟ چه کسی در جامعه از اصالت و نسب و دیانت و … برخوردار است؟ شجاعت، تواضع، ایمان ، تقوا و…چه کسی زبانزد است؟.

وی در پایان گفت: طبق آیات قرآن کریم، روایات و دلایل عقلی هیچکس جز حضرت علی علیه السلام نمی تواند لایق این جایگاه و این مقام و عنوان «امیرالمومنینی» در عالم هستی باشد.