به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا تراشیون شب گذشته در سخنرانی محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت، تربیت و پرورش نسل مهدوی را از مهم‌ترین وظایف جامعه عصر انتظار دانست و با بیان اینکه عصاره همه آفرینش و خلقت در عصر حضور امام‌زمان (عج) تجلی می‌یابد، خاطرنشان کرد: عصر حضور صاحب‌الزمان (عج) عصری است که در آن انسان‌ها به رشد و تکامل ویژه‌ای دست‌یافته، به خدا نزدیک‌تر و بنده‌تر هستند؛ از این رو تربیت فرزندانی برای نقش‌آفرینی در دوران حضور امام از مقدمات زمینه‌سازی ظهور بقیه الله الاعظم (عج) است.

 وی در ادامه ضمن اشاره به ملاک‌ها و شاخصه‌های تربیت نسل مهدوی، با تأکید بر اینکه محیط خانه باید سربازخانه امام‌زمان(عج) و محفل پرورش نسل یاری‌رسانان عصر غیبت و حضور امام‌زمان (عج) باشد، اظهار داشت: فرزندان، نونهالان، کودکان و نوجوانان امانتی الهی برای تربیت نسل مؤمن هستند؛ لذا محیط خانه باید محفل تربیت انسان‌های تراز مهدوی برای نقش‌آفرینی در عصر رشد و تکامل باشد.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به اهمیت هدف‌گذاری درست در تربیت تأکید و با اشاره به اینکه کسانی به حضرت نزدیک‌ترند که بنده‌تر باشند، یادآور شد: هدف اصلی خلقت چیزی جز بندگی ذات اقدس الهی نیست؛ لذا باید هر اندازه که می‌توانیم فرزندان را بنده خالص خدا تربیت کنیم.

 وی با بیان اینکه پدر و مادرهای موفق راه نفوذ شیطان را در محیط خانه و بسترهای تربیتی محدود می‌سازند، خاطرنشان کرد: ابزارهای امروزی غالباً زمینه تبعیت از شیطان را فراهم می‌سازند؛ رسانه‌ها از جمله ابزارهایی هستند که می‌تواند نسل‌ها را به سمت‌وسوی شیطان پسندی سوق دهد.

 تراشیون در ادامه ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، این مهم را از حقوق دوطرفه آحاد جامعه دانست و سکوت در مقابل گران‌فروشی، بی‌حیایی و بدحجابی را از تحمیلات اقناعی رسانه برشمرد و اذعان داشت: طرف مقابل هم در امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر ذی حق بوده، انسان نسبت به او تکلیف دارد.

 وی تصریح کرد: امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر نه‌تنها از وظایف آمر و ناهی بلکه از حقوق قاصر و مقصر است؛ چه‌بسا ممکن است قاصر و مقصر در روز قیامت جلوی انسان را بگیرد که چرا حق امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را در قبال من به جا نیاوردی؟!، شاید من گوش می‌کردم و از کار ناپسند دست بر می‌داشتم و گرفتار عقوبت الهی نمی‌شدم.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت تربیت را از حقوق فرزندان بر گردن پدر و مادر دانست و ابراز داشت: اگر این حق را در محیط خانه تسری ندهیم و زمینه‌های آن را فراهم نسازیم، همین فرزند بر سر پل‌صراط مدعی حق خود خواهد شد و والدینش باید در درگاه عدل الهی پاسخگو باشند.

 تراشیون تربیت را فرایندی مستمر توصیف نمود و اظهار داشت: تذکر و نصیحت دائم، امرونهی مستمر و توبیخ، تهدید، سرزنش و تنبیه متناوب نه‌تنها ابزار تربیت نیست؛ بلکه کودکان را به سمت بی‌تربیت شدن سوق می‌دهد.

 سخنران محفل معارفی حرم مطهر با تأکید بر اینکه تربیت روشن‌کردن و به حرکت واداشتن است، یادآور شد: فرزندان باید مورد تکریم و احترام قرار گرفته، حس کنند که در این گنبد گردون خلیفه الهی و در میان مخلوقات عالم به بالاترین مقامات آراسته هستند؛ مطمئناً کسی که احساس تکریم کند، هیچگاه به دنبال شهوات، بدی‌ها و آلوده‌سازی نفس حرکت نمی‌کند.

 وی محبت را موتور پیشران تربیت برشمرد و با بیان اینکه اشباع فرزندان از لحاظ عاطفی مهم‌ترین مؤلفه مؤثر بر حفظ فرزندان برای استقامت در مسیر تربیت است، خاطرنشان کرد: فرزندان باید حس کنند که در محیط عاطفی رشد می‌کنند؛ محبت پدر و مادر نسبت به یکدیگر از برجسته‌ترین الزامات تقویت حس محبت در فرزند است؛ چراکه تحقیر پدر و مادر تحقیر و بی‌احترامی به فرزندان است.

 تراشیون حضور فرزندان در محیط‌های خوب، پاک و معنوی را از پیش‌نیازهای تجلی تربیت مهدوی و از اصول مهم تربیت فرزندان دانست و ابراز داشت: ابزارهای به‌روز از جمله گوشی همراه، دامنه آلوده‌سازی محیط‌های زیستی را گسترده نموده است. این حق انسان است که در محیط اجتماعی که زندگی می‌کند، آسیب نبیند؛ لذا وقتی خانمی بی‌حجاب و بدپوشش در خیابان و اماکن عمومی حضور می‌باید، آلودگی محیطی و بصری ایجاد می‌کند.

 وی توجه به باورهای اعتقادی را بسیار مهم و زائل‌سازی مولفه‌های تربیتی را از پرآسیب‌ترین حقوق تربیتی عنوان کرد و یادآور شد: متأسفانه با در دسترس قراردادن بی‌محابای گوشی همراه، فرزندان به‌ویژه نوجوانان را در معرض تفکرات انسان‌های کج‌فهم و شبهات قرار می‌دهیم.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه سالم‌سازی محیط تربیتی در تجلی فرهنگ دینی بسیار مؤثر است، خاطرنشان کرد: سرایت آلودگی به تمام محیط‌های زیستی از راهبردهای مهم شیطان‌صفتان است؛ تربیت و پرورش نسل مهدوی در گرو تطهیر محیط‌های زیستی است.

 وی ضمن انتقاد از بی‌بندوباری‌های فضای مجازی با بیان اینکه حاکمیت باید حساسیت خود را نسبت به فضای مجازی و سلامت اجتماعی بالا ببرد، اذعان داشت: مردم ایران همواره حضوری پرشور در شکل‌گیری همیاری‌های اجتماعی دارند؛ لذا دولت مردان باید از ظرفیت‌های مردمی برای حل بحران‌های اجتماعی استفاده کنند.

 تراشیون در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه در عرصه تربیت، قدرت دوست بسیار قوی‌تر از وراثت است، دوست خوب را از مهم‌ترین ارکان رشد تربیتی فرزندان دانست و بر اهمیت محتوای فکری خوب در عرصه تربیت تصریح نمود و اظهار داشت: پیش‌ از اینکه افکار پلید و آشفته فرزندان را احاطه کنند، باید ذهن فرزندان را از مطالب خوب، روایات و سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام پر کنیم.